Sport i online spil: Hvad kan de lærer dig om virkelighedens sport?

Sport i online spil: Hvad kan de lærer dig om virkelighedens sport?

De fleste af os der spiller computer spil har helt sikkert fået at vide af vores forældre, at computer spil var mere eller mindre spild af tid. Time efter time som blev brugt foran tv’et eller computerskærmen kunne have været blevet brugt til en masse andet fornuftigt end blot at vinde over sin modstander i den virtuelle verden. Men er computerspil bare spild af tid? Og er det en mulighed at diverse sports spil som f.eks. FIFA, NBA eller Madden NFL rent faktisk giver dig noget brugbar kendskab til spillet uden for computeren?

 

Det allerførste som vi sammen kan konkludere er at der naturligvis er nogle aspekter som man kan videreføre fra computerspillet og ind til det virkelighedens sportsgren. Når det kommer til sportsgrene hvor man spiller som et hold, siger det lidt sig selv at man ikke kan komme særlig langt uden at arbejde for hinanden. Dette ses tydeligt i både FIFA spillet og fodbold, hvor verdensbedste fodboldhold og verdens bedste FIFA spillere, begge har et kæmpe fokus på at spille bolden frit og flydende rundt, uden at smide den væk til modstanderen.

 

Men selv samarbejde bruges også i nogle af de helt store esports turneringer hvor spil som League of Legends, Dota 2 og Counter Strike Go dominerer for tiden. I disse spil er man alle 5-6 spiller på hvert hold som dyster mod hinanden, og det ses tydeligt at selvom spillerne hver især befinder sig blandt de bedste i verden til deres respektive spil, er det de teams med det bedste samarbejde som vinder de store pengepræmier og verdensmesterskaber. Samarbejde er i hvert fald nok den vigtigste faktor som både gælder i den virkelige verden og den virtuelle verden.

 

En anden form for spil som der også er mange der bruger tid på er de såkaldte manager spil, hvoraf de mest populære er Pro Cycling Manager og Football Manager. I begge spil handler det om at tilrettelægge sit eget hold i form af taktikker, træning og forhandlinger uden at man kan være fuldstændigt involveret i selve spil delen. Her er det især Football Manager der har trukket overskrifter par gange, hvor nogle af de store fodbold trænere har været ude at sige at de selv spiller spillet for at teste ting af. F.eks. har Tottenhams Success træner Mauricio Pochettino selv nævnt at han også har spillet det.

 

Men hvis man skal prøve at finde et direkte bevis på at computerspillene kan bruges i virkelighedens verden behøver man ikke lede længe. Det skete nemlig allerede tilbage i 2012 da svenske Vugar Huseynzade med Aserbajdsjanske rødder, blev manager for det Aserbajdsjanske hold FC Baku i en alder af blot 21 år. Jobbet kom efter at han havde arbejdet i klubben i ca. Et år, men blev en reel mulighed grundet hans mange års erfaring med Football Manager hvilket gjorde at han fik chancen hvor han formåede at arbejde som træner i 2 år.


Comments are closed.