Bedste online spil til at blive en strategisk mester

Bedste online spil til at blive en strategisk mester

Nogle spillere foretrækker computerspil med action fra start til slut, andre vil hellere have spil med en god historie imens nogle helt eller er meget genre specifikke med f.eks. motorsport, fodbold mm.Men der er også de mennesker som foretrækker spil hvor man ikke er frontmanden med pistolen, men som nyder at have rollen som strategisk mastermind bag kulisserne imens kampen spilles. Men det er ikke kun i computerspil at det er godt at have en god strategi, mange ting kan nemlig bringes over i helt almindelige brætspil som f.eks. Skak, Backgammon, Risk eller Stratego. Vi har derfor taget et kig på hvilke computer spil som egner sig bedst til at træne din strategiske tankegang.

Starcraft 2:

Det populære multiplayer spil fra 2010 som er tvillingebroren til de gode gamle Warcraft spil, handler det om at få bygget sin egen base, skaffet ressourcer, bygget forsvars mekanismer og en masse stærke soldater, for derefter at ødelægge modstanderens base. Selvom det hele lyder meget ligetil er der en masse aspekter i hvordan man gør det hele på de rigtige tidspunkter og med den rigtige timing. Starcraft 2 kræver at man som spiller har en gameplan fra start som man bliver nød til at følge, imens man samtidig skal være klar til at omstille sig og finde en helt ny plan frem, afhængig af modstanderens fremgangsmåde. Det er også meget vigtigt at man ikke har for meget fokus på enkelte ting som f.eks. ressourcer over soldater, eller omvendt, da begge ting kan resultere i at man ender med at tippe magtbalancen over hos modstanderen og derefter tabe.

Blackjack:

Nu ser det naturligvis lidt åndssvagt ud at putte et simpelt kort spil som Blackjack ind efter det meget komplicerede Starcraft. Men der er en grund til at mange mennesker taber penge på det ellers så simple spil hvor det handler om at ramme 21 og vinde over dealeren, mens at det kun er en håndfuld spillere som ofte går derfra med overskud. Her handler det nemlig lige så meget om at holde overblikket over sine egne kort og dealerens kort, samtidig med at man skal prøve at forudse hvilke kort der kommer næste gang. Derudover skal man også overveje hvornår man skal stoppe med at trække kort, eller tage den ekstra chance for at ramme den store gevinst.

Heroes of Might and Magic III:

Det gode gamle klassiske spil Heroes III må heller ej forglemmes. Det klassiske spil fra 1999 giver dig mulighed for at styre din egen borg, hvor du skal sørge for at opgradere dine mænd, samtidig med at du sørger for at overtage dine modstanderes borge. Her handler det i særdeleshed om at overveje hvor mange såkaldte Heroes man skal have ude på banen, og overveje lige præcis hvad man bruger sine ressourcer på, da spillet meget hurtigt kan gå fra man er tæt på at vinde, til at man bliver en sikker taber.


Comments are closed.