Xbox vs. Xbox 360: Hvilken en er bedst?

Xbox vs. Xbox 360: Hvilken en er bedst?

Microsofts nyeste spillekonsol Xbox One har nu eksisteret i et par år, men der er stadig de folk som anser den nye konsol som en fiasko i forhold til den klassiske Xbox 360 som revolutionerede markedet da den blev lanceret tilbage i 2005 . Men er Xbox One så meget bedre end dens forgænger den gode gamle Xbox 360 som har været anset som muligvis den bedste spillekonsol indtil da? Det vil vi tage et nærmere kig på her, hvor vi både vægter fordele og ulemper hos Xbox One og Xbox 360.

 

Grafik og Applikationer

Det første man hurtigt kan konkludere er at Xbox One naturligvis kommer til at have langt bedre grafik kort og derfor bliver de nye spil til Xbox One meget flottere visuelt men også på gameplayet. Derudover har Xbox One også en del flere applikationer implementeret som f.eks. HBO, Netflix, Youtube mm.

 

Udseende og praksis

Men som så mange andre har lagt mærke til, så ser den nye Xbox One ikke særlig imponerende ud visuelt, da den ærlig talt bare ligner en sort kasse. Har var Xbox 360’eren meget flottere og stilfuld i dens design samtidig med at den ikke fyldte lige så meget med dens mere aflange design, der muliggjorde at den kunne placeres på en masse forskellige måder. Men Microsoft har selv været ude og udtale at den primære grund til designet hos den nye Xbox One er at man med den gamle Xbox 360 oplevede for mange episoder med overophedning. Varmen resulterede i at mange Xbox 360’ere til sidst holdte op med at virke og derfor endte med at lyse rødt, også kendt som den berygtede Ring of Death. Her er den nye Xbox One mere gennemtestet og har ifølge dem selv ikke det samme problem samtidig med at den larmer langt mindre end Xbox 360’eren.

 

Spil og fremtiden

Som det ser ud lige nu har Xbox 360 stadig langt flere spil end Xbox One, hvilket giver god mening da den ældre spil konsol har eksisteret i langt flere år. Derfor hvis man er interesseret i et massivt udvalg af spil, ville Xbox 360 nok være konsollen at vælge. Men det skal dog tages i mente at der på et tidspunkt ikke kommer til at blive udviklet flere spil til Xbox 360 da det primære fokus er skiftet over på den nye og bedre Xbox One. Der kommer selvfølgelig til at gå en del år endnu før dette scenarie kommer til at ske. Men der går nok ikke længe før Xbox 360 bliver opgivet af spil udviklerne.

 

En anden ting at tage i betragtning er også prisen, hvor den nye Xbox One naturligvis er billigere end den ældre Xbox 360, men det er nok på tide at investere i den nye konsol hvis det er det man er til, da Xbox One tydeligvis er kommet for at blive.


Comments are closed.